Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 62 26 10 10

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Designere

Hans Thyge Raunkjær

Kreativitet handler om udvælgelse af indtryk… Kombinationer af erindringer og associationer filtret igennem de øjne der ser”, udtaler Hans Thyge Raunkjær (* 1957). Efter uddannelsen på Dansk Design Skole i København, arbejdede han som scenograf i en teatergruppe. Derefter boede han i syv år i Milano, hvor han også arbejdede som freelancer for George Sowden Studios. I 1991 grundlagde han sin egen tegnestue.                                                                                              

Hans Thyge & Co. arbejder med møbel-, koncept- og produkt design. Derudover har virksomheden en afdeling, der beskæftiger sig med 3D grafik, indretning, messe- og kommunikations-design.

 


 Børge Mogensen    (1914 – 1974)  

Børge Mogensen fik svendebrev som møbelsnedker i 1934 i Ålborg. I årene 1936-38 gik hanpå Kunsthåndværkerskolen samtidig med Hans J. Wegner. De to møbelskabere gik videre på Kunstakademiets Møbelskole hos Kaare Klint, fra 1945-47 var han ansat som assistent hos Professor Kaare Klint på møbelskolen.                                                    

Langt de fleste kender Børge Mogensen, møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitets-møbler til fornuftige priser ind i de danske hjem og siden fortsatte med at skabe nogle af 1950erne og 1960ernes mest anerkendte klassikere. Og der er nok at vælge imellem, for Børge Mogensen var produktiv som få. Idéerne kom til ham på alle tider af døgnet og blev nedfældet på tændstikæsker, servietter, halvkrøllede kuverter, eller hvad der nu var ved hånden.  For eksempel Shakerbordet og BM 1 stolen  (1958) Børge Mogensens   produktion af hverdagsmøbler er så stor og bred, at den har fået betydning for alle dele af den danske befolkning.Bernstorffsminde A/S indgik i 2005 aftale med Børge Mogensen’s  enke Alice Mogensen om relancering af Shakerbordet og BM 1 stolen, som en samlet spisegruppe


Kaare Klint (1888-1954)

Møbelarkitekt, teoretiker og underviser

Kaare Klint står i dag som en faderfigur for dansk møbeldesign, og har på mange måder også spillet Jensen-Klint, som startede byggeriet af Grundtvigkirken i Emdrup, et byggeri som Kaare Klint senere færdiggjorde. Hvortil han i 1936 tegnedeKirkestolen som i dag fortsat er en afdansk møbeldesign’s ikoner. Det var da også møbeldesignet der gjorde ham berømt.                                                                                            

Docent ved kunstakademiet:  I 1924 blev han docent ved kunstakademiet og startede en helt ny linie med møbeldesign, som tog udgangspunkt i hans tanker og ideer. Disse nye tanker gav han videre til de studerende, Kaare Klint og snedkerlavene; Kaare Klint var også blandt de første til at skabe et samarbejde mellem snedkerlavene og møbel-designerne. Samarbejdet med snedkerlavene har for hele designverdenen betydet, at langt de fleste af Kaare Klint’s danske klassikere er lavet i træ, og den fine forarbejdning og det dyre materialevalg har fjernet den idealistiske del af funktionalismen, som består i at sprede gode møbler ud til almindelige mennesker.                                                                                                     Bernstorffsminde A/S indgik i 2004 aftale med Kaare Klint’s arvinger om relancering af Kirkestolen.